Lin
 
kennismaking.png

Werkwijze

Kennismaking

Bij een eerste afspraak luister ik naar je verhaal en samen maken we jouw hulpvraag helder. Eventuele lichamelijke klachten worden meegenomen in het gesprek. Het is belangrijk dat ik een totaalbeeld krijg van waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Behandelplan

Door dit totaalbeeld kan ik starten met een behandelplan waarbij counseling en ontspanningstherapie eventueel samen kunnen gaan. De twee behandelmethoden zijn ook apart in te zetten. Hoe dit wordt ingevuld is afhankelijk van de hulpvraag en wat zich tijdens de sessies wil ontwikkelen. Samen met jou stem ik steeds weer af op waar jij staat en wat voor jou nodig is. 

Belangrijk voor het behandelplan is het wederzijds vertrouwen en het veilig voelen in mijn praktijk. 

 
stresscounseling_nieuwkoop.png

Stresscounseling en ontspanningsbehandelingen

Mijn huidige manier van behandelen heeft voor mij zijn oorsprong gevonden in mijn vak als schoonheidsspecialiste. Mijn massages werden steeds meer intuïtief; als vanzelf ging ik steeds meer voelen waar er extra aandacht in het lichaam nodig was.

Dit leidde tot een nieuwe fase in mijn leven, ik ging mij verder ontwikkelen in het voelen van energie. Reiki en Quantum touch werden mijn extra tools bij de massage.  

Tevens was ik als schoonheidsspecialiste vaak een luisterend oor. Op een gegeven moment besloot ik dat ik meer wilde zijn dan alleen dat luisterend oor. Dit kwam mede doordat ik in aanraking kwam met de opleiding Spiritueel genezer/Holistisch hulpverlener.

Om werkzaam te kunnen zijn als Spiritueel genezer is het belangrijk om zelfonderzoek en -reflexie over je eigen levensweg te ontwikkelen en te ervaren. Dit heeft mij op persoonlijk vlak veel gebracht en ervoor gezorgd dat ik een stap kon maken naar de hulpverlening.

 
Ontspanningstherapie_Nieuwkoop.jpg

Holistisch hulpverlening

Holisme is een overtuiging dat alles in zijn pure vorm heel is. Een spiritueel genezer/holistisch hulpverlener begeleid en kijkt vanuit die heelheid naar de mens. Ieder mens is compleet op zijn eigen wijze met al zijn mooie en minder mooie kanten.

Juist doordat de mens zichzelf snel veroordeelt over hoe men zich handhaaft in de maatschappij, 'doe ik het wel goed?', ontstaan er blokkades waaruit stress kan ontstaan. Deze stress kan zich op allerlei vlakken manifesteren. 

De begeleiding houdt o.a. in dat ik vragen stel om bewustwording en herkenning bij jou te creëren op dat wat stress bij jou veroorzaakt. Deze bewustwording laat meestal een samenhang zien van gedragspatronen en bepaalde overtuigingen welke je hanteert in je dagelijks leven. Als daar herkenning op komt dan kunnen er volgende stappen naar herstel worden gemaakt.

Meer uitleg over deze manier van begeleiden geef ik graag in een kennismakingsgesprek. 

 

 
Quantum_Touch_Linda_Brouwer.jpg

Ontspanningsbehandeling

De behandeling omvat een aantal disciplines. Het is een samenbrengen van massag en lichaamswerk.

Massage  is een belangrijk onderdeel om de spierspanning in het lichaam te verminderen en het zenuwstelsel tot rust te laten komen. Om ontspanning te ervaren is het belangrijk om te weten hoe spanning voelt.

Lichaamswerk  pas ik naast de massage toe om spanning en ontspanning te laten ervaren. De methode die ik hierbij inzet, is de Quantum Touch.

Met mijn handen raak ik het lichaam licht of nauwelijks aan. Dit gaat over de kleding heen. Zo kunnen spanning en blokkades geneutraliseerd worden en doorstroming van energie in het lichaam op gang komen.

Op die manier kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd worden. Hiermee is het mogelijk om heftige pijnklachten te laten afnemen en tevens kan er meer rust in het denken ontstaan.

Daarnaast kan ik ter ondersteuning van het creëren van die rust, meditatie- en ademhalingsoefeningen inzetten.

Door de verscheidenheid aan behandelingen die ik tot mijn beschikking heb, staat iedere sessie op zich.

Afhankelijk van de hulpvraag en/of de lichamelijke klachten, stem ik daar mijn behandeling op af.

 

Meer weten over het praktische verloop van een kortdurend traject? Kijk op de pagina stresscounseling en ontspanningstherapie